E achter B

E_achter_B.pngAls je een aanhangwagen achter een auto wil vervoeren moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van rijbewijs B-E:


Bekijk hier de nieuwe regels voor het rijbewijs E achter B.


Het behalen van dit rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkopleiding en je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te halen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig Nederland rijbewijs B.

 

Het rijden van een combinatie van 10 meter is uiteraard heel anders dan het rijden met alleen een auto. Op het examen wordt daarom ook echt gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer. Om dit zo goed mogelijk te leren wordt in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht zodat je goed voorbereid op het examen gaat. Rijschool Vermeer heeft van de E achter B opleiding of wel rijbewijs B-E zijn specialiteit gemaakt. Deze praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen; je kan kiezen voor een reguliere opleiding, dus 1 of 2 lessen per week of voor een versnelde opleiding. Dat kan al in 1 dag! Of als u dat beter uitkomt in 2 halve dagen.

 

Dagopleiding: s’ochtends beginnen, 's middags geslaagd!

Waarom kiezen voor Vermeer?

check.png Meer dan 40 jaar ervaring

check.png Gemotiveerde instructeurs

check.png Hoog slagingspercentage

check.png Rijlopleiding op maat

check.png Theorie-lessen

check.png Altijd dezelfde instructeur